luni, 27 ianuarie 2014

SCMD, sindicatele pensionarilor si cererea (stupida) a ANCMRR de desfiintare a acestora

Stimati camarazi,

Va recomandam calduros sa nu va lasati impresionati de propaganda penibila pe care o fac unele "genii" juridice, impotriva SCMD, cu referire la Legea  Sindicatelor din 23 ianuarie 2003, nu din 2004 cum afirma domniile lor.
Va recomandam, de asemenea, sa folositi in discutiile cu cei mai slabi de inger, faptul ca exista, similar SCMD,  nu un sindicat ci, oficial, o Federatie Nationala a Sindicatelor Pensionarilor din Romania, si, in plus, 3 sindicate de nivel national, si ele partenere ale noastre, care grupeaza ca membri patroni, salariati, someri, pensionari, asistati social - un sindicat al vanatorilor si doua ale revolutionarilor, toate oficial inregistrate prin hotarari judecatoresti definitive si irevocabile. Poate or exista mai multe dar cu acestia avem noi contacte.
In ceea ce priveste calitatea noastra de militari disponibilizati (incepand din 1998), in baza recomandarilor Consiliului Europei, au aparut sindicate ale militarilor si politistilor activi in toate statele europene civilizate. Noi am intemeiat un sindicat al cadrelor militare disponibilizate din toate structurile militare, luand in calcul toate disponibilizarile care au avut loc in Romania cu incepere de la 1 octombrie 1944 pana in 2009. Ca atare, unii dintre membrii nostri au fost ofiteri in rezerva, nu activi, altii, sunt foste cadre active disponibilizate fara drept de pensie, incepand cu epurarea bolsevica facuta de ocupantul sovietic si pana la marea epurare impusa de  "integrari", in perioada 1998-2011. Drept urmare, primul nostru obiectiv, ramas obiectiv principal, este dreptul la munca, limitat, printr-o lege antieuropeana, in 2009. Nu credem ca jandarmii, pompierii si ceilalti lucratori din structurile ISU, disponibilizati de Igas in 2011 si inceputul lui 2012, sau militarii angajati pe baza de contract si licentiati fara drepturi la 40-45 de ani, au vreo legatura cu idealurile din vremea lui Stalin si Nichita Hrusciov, ale detractorilor nostri.
Cat despre ideea fixa ca sindicat inseamna muncitorii dintr-o fabrica in relatia cu patronatul (stat sau particular) acest tip de sindicate a murit odata cu industria. Nu avem nici o vina ca unii nu vor sa se familiarizeze cu realitatile europene ale mileniului III, ramanand sentimental legati de "Lupeni 29"! Si nici ca unii sunt preocupati doar de meschine avantaje proprii si nu de interesul general al tuturor militari activi, in rezerva si in retragere.
Si tocmai pentru ca noi traim si actionam in Romania europeana a Mileniului III, avem filiale si grupuri de initiativa pentru intemeierea de filiale peste hotare (Republica Moldova, Spania, Iltalia, Franta, Germania, USA, etc.) De ce oare i-ar deranja nu ideea ci realitatea istorica ca "unirea-n cuget si simtiri" a fost si poate fi initiata de militari? Cuza si Balcescu oare ce au fost?

Honor et Patria! Vae victis!

Col. (r) dr. Mircea DOGARU
PRESEDINTELE SCMD

Disponibilizati care ne onoreaza

La initiativa d-lui Dragos Militaru, presedintele Sindicatului Revolutionarilor din Romania, marele inventator Iustin Capra, disponibilizat din armata din motive politice in 1956, ne-a vizitat astazi, la sediul central, solicitand inscrierea ca membru SCMD. Anuntam pe aceasta cale, Filiala 1 Sector 1 a SCMD ca are de astazi un nou membru, al carui CV impresionant il facem cunoscut tuturor membrilor SCMD (clic aici).

miercuri, 22 ianuarie 2014


Subiect:       Convocarea  Comitetului  Director
Biroul Operativ Central reconfirma organizarea sedintei CD, vineri, 31.01.2014, ora 11.30.
Rugamintea este sa veniti vineri  31.01.2014,  direct la locatia pe care o vom comunica ulterior. La sedinta vor participa numai membrii CD. In lumina documentelor descoperite si pe care vi le vom pune la dispozitie, orice alta propunere este contraproductiva.
Principalul punct la ordinea de zi va fi planul de masuri pentru indeplinirea hotararilor CNR, votate nu numai in Rezolutie ci si in toate documentele prezentate.
In ceea ce priveste  stadiul pregatirii pentru evenimentul din 13.02.2014, BO va prezenta situatia si actiunea pana la data convocarii, CD urmand sa ia cele mai eficiente masuri pentru exploatarea la maxim a gafei celor doi indivizi, in favoarea SCMD.
Filmul evenimentelor este urmatorul:
1. Dupa CNR, in perioada 2-4 decembrie 2013, cei doi au fost agitati de informatii dupa ureche, din interiorul SCMD si au elaborat in graba si neprofesionist textul plangerii;
2. Pe data de 5 decembrie 2013, textul a fost inregistrat la ANCMRR ;
3.In perioada 5-15.12.2013 s-a incercat depunerea actiunii la diferite institutii de resort, unde nu a fost primita ca nefondata;
4. Pe data de 16 decembrie 2013, a fost depusa ca cerere la Judecatoria Sectorului 1, care a primit-o, procedural.
Bizar este faptul ca, in conditiile a doua saptamani de vacanta de Craciun si Anul Nou, s-a dat rapid curs, termenul fiind stabilit 13 februarie 2014, data semnificativa, noi fiind instiintati pe 13 ianuarie, tot semnificativ, la o adresa care nu exista. Tot semnificativ este faptul ca, in zilele de 11-12 ianuarie a.c., consilierul pe probleme de relatii al SCMD a fost amenintat non stop cu moartea, firele ducand la persoane acoperite din ICCJ si fiind necesara interventia la Ambasada SUA din Romania.
Biroul Operativ Central si Departamentul Juridic au cazut de acord sa nu facem publice argumentele pe care le vom folosi in Intampinare si ca orice actiune pripita, fara stirea BO si CD este, in aceste conditii, extrem de daunatoare.
Se confirma reticenta noastra fata de orice tentativa de modificare a Statutului, in acesti ani si, punct cu punct, strategia prezentata la CNR , care a fost votata in unanimitate si care a facut apel la maxima prudenta si abilitate posibila in actiunile SCMD pe 2014.
Celelalte puncte ale ordinei de zi si materialele puse in discutie vor fi prezentate in timp util.
Rugamintea catre toti vicepresedintii CD si presedintii de filiale este ca pana la data sedintei CD sa depisteze cat mai multi membri SCMD din filiale, care sunt si membri ANCMRR, sa se xerocopieze ambele legitimatii pe o foaie A4, pe care detinatorii sa scrie "Conform cu originalul" si sa semneze, acestea urmand a fi aduse la sedinta. Nici o instanta din lume nu accepta sa te dai in judecata pe tine insuti, iar majoritatea membrilor SCMD proveniti din MApN sunt si membri ANCMRR.



BIROUL OPERATIV CENTRAL
 

Pentru a ne putea sustine propria cauza va rog ca pe data de 23 01 2014 - joi sau pe 29 01 2014 - tot joi sa aduceti, sau sa trimiteti prin colegi, la Cercul Militar copiile solicitate. Va rog transmiteti si colegilor si prietenilor domneavoastra pe care nu-i am in adresa de mail acest mesaj . 
Va multumesc si va asteptam.
 Stelian Ferariu


sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Nota de informare nr. 27 din 13.12.2013

Emitent:
·       Departamentul Juridic

Persoane de contact:
Col (r) V. Mihai – 073.660.1110
Col (r) N. Staicu – 073.660.0989
E-mail: scmdjuridic@yahoo.com
Destinatari:
·       Membrii Comitetului  Director
·        Birourile Operative ale Filialelor
      Membrii SCMD
         

Subiect: Actiunea pentru recuperarea sumelor de bani retinute abuziv de catre casele de pensii sectoriale din drepturile de pensie ale rezervistilor.
Continut:

             In baza prevederilor art. 28, alin (2) din legea nr. 62/2011, privind dialogul social si a Deciziei nr. 1/21.01.2013 a ICCJ data in dosarul nr. 19/2012 (anexa la nota de informare), astazi 13.12.2013, la sediul Tribunalului Municipiului Bucuresti, au fost inregistrate primele doua actiuni pentru recuperarea sumelor de bani retinute abuziv de casele de pensii sectoriale din drepturile de pensie legal obtinute, pana in luna decembrie 2010, de catre membrii SCMD.  Actiunile au fost inregistrate sub numerele 39898/3/2013 si respectiv 39900/3/2013.
          Ii asiguram pe colegii nostri ca in perioada imediat urmatoare Departamentul Juridic va inregistra la TMB  toate dosarele depuse de catre membrii de sindicat, cu respectarea termenelor procedurale. 
        Va informam pe aceasta cale ca Departamentul Juridic va continua sa primeasca dosarele membrilor SCMD care doresc sa se alature acestui demers si dupa data de 17 dec. a.c. (asa cum a fost initial stabilit) deoarece se primesc inca decizii in baza Legii nr. 241/2013 sau hotarari ale comisiilor de contestatii. Privind raspunsul la contestatii, retinem atentia colegilor nostri, care au depus dosarele fara acest document, sa il depuna/trimita la Departamentul Juridic, imediat dupa primirea lui.
          La finalizarea inscrierii tuturor dosarelor vom comunica filialelor situatia centralizata si o vom posta de asemenea pe pagina de internet a departamentului.

SEFUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC
Col (r) Monica I. CALOIAN